Costurile de finantare ale Germaniei pe doi ani au scazut la un nou minim record, dobanda obligatiunilor germane cu scadenta in 2014 atingand -0,088% pe piata secundara, ceea ce ar insemna ca investitorii platesc 88 de euro pentru fiecare 100.000 euro imprumutati statului german, scrie Mediafax.

Obligatiunile germane au trecut in atentia investitorilor in asteptarea raportului privind increderea consumatorilor din zona euro, analistii anticipand scaderea indicatorului la minimul ultimilor trei ani.

Italia a programat pentru luni o runda de finantare de 5,5 miliarde euro, prin obligatiuni cu maturitatea intre trei si 10 ani, iar Franta se pregateste sa imprumute 7,3 miliarde euro.

Randamentul obligatiunilor germane cu maturitatea la doi ani a scazut cu 0,05 puncte procentuale, la 0,083%, revenind usor de la un minim de 0,088%, cel mai redus nivel din 1990.

Titlurile germane pe doi ani au randament negativ de 17 zile.

Pietele sunt in urcare luni datorita speculatiilor privind noi masuri anticriza din partea oficialilor europeni, dupa ce presedintele BCE, Mario Draghi, a declarat ca va face tot ceea ce este necesar pentru a asigura supravietuirea monedei euro.

Liderii de la Berlin, Paris si Roma s-au pozitionat in sprijinul sefului BCE, care incearca sa convinga guvernele si bancile centrale din zona euro sa adopte un plan de reducere a costurilor de finantare ale Spaniei si Italiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spania se gândește să închidă granițele: Nu cred că vom câștiga această luptă
Setari Cookie-uri