Costurile de finantare ale Italiei au scazut luni la o licitatie de obligatiuni cu maturitatea la 5 si 10 ani, datorita speculatiilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea interveni pentru stabilizarea economiei zonei euro prin achizitionarea obligatiunilor statelor din regiune.

Italia a imprumutat 4,73 miliarde euro, la randamente de 5,96% pentru obligatiunile la 10 ani, respectiv 5,29% pentru titlurile la cinci ani, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

La licitatiile cu scadenta similara efectuate luna trecuta, Roma a platit randamente de 6,19%, respectiv 5,84%.
Italia a vandut totodata titluri de 750 milioane euro cu maturitatea in 2015, la un randament de 4,49%, imprumutand in total 5,48 miliarde euro, aproape de tinta de 5,5 miliarde euro stabilita pentru aceasta runda de finantare.

Presedintele BCE, Mario Draghi, incearca sa-si convinga colegii din zona euro sa adopte un program complex pentru scaderea costurilor de finantare ale Spaniei si Italiei, au declarat la sfarsitul saptamanii trecute pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Draghi a promis saptamana trecuta ca va face tot ceea ce este necesar pentru a asigura supravietuirea monedei euro, atitudine sprijinita de Berlin, Paris si Roma.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Americanii spun că noul coronavirus poate rezista și trei zile pe obiecte
Setari Cookie-uri