Departamentul Justitiei din SUA a anuntat un acord amiabil de 731 milioane de dolari cu PokerStars si Full Tilt Poker, prin care cele doua companii de poker online au scapat de acuzatii de frauda bancara si spalare de bani, potrivit CNN.
Full Tilt a scapat si de acuzatii ca ar fi operat o schema Ponzi, intrucat nu pastra in conturi sume suficiente pentru a acoperi retragerile jucatorilor. Procurorii americani au afirmat, in aprilie anul trecut, ca Full Tilt a folosit peste 400 de milioane de dolari din banii clientilor pentru a plati, incepand din 2007, membri ai consiliului director si actionari, scrie Mediafax.

Acordul prevede ca Full Tilt sa renunte in favoarea statului la toate activele pe care le detine, urmand ca acestea sa fie cumparate ulterior de PokerStars.

PokerStars va acoperi suma de circa 184 de milioane de dolari datorata de Full Tilt jucatorilor din afara SUA. Victimele Full Tilt din SUA pot cere compensatii din suma de 547 milioane de dolari cedata de PokerStars statului american.

Autoritatile americane au acuzat, in aprilie anul trecut, Full Tilt, PokerStars si Absolute Poker ca au ocolit legile federale impotriva jocurilor de noroc pe internet prin inducerea in eroare a bancilor si companiilor de carduri de credit sa proceseze plati ale jucatorilor americani.

Companiile ar fi aranjat ca platile jucatorilor americani sa fie disimulate ca plati catre sute de comercianti online inexistenti. Un acord cu Ansolute Poker urmeaza sa fie incheiat.

Intelegerile incheiate cu statul au permis companiilor sa evite sa recunoasca incalcarea vreunei legi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri