Departamentul Justitiei din SUA a anuntat un acord amiabil de 731 milioane de dolari cu PokerStars si Full Tilt Poker, prin care cele doua companii de poker online au scapat de acuzatii de frauda bancara si spalare de bani, potrivit CNN.

Full Tilt a scapat si de acuzatii ca ar fi operat o schema Ponzi, intrucat nu pastra in conturi sume suficiente pentru a acoperi retragerile jucatorilor. Procurorii americani au afirmat, in aprilie anul trecut, ca Full Tilt a folosit peste 400 de milioane de dolari din banii clientilor pentru a plati, incepand din 2007, membri ai consiliului director si actionari, scrie Mediafax.

Acordul prevede ca Full Tilt sa renunte in favoarea statului la toate activele pe care le detine, urmand ca acestea sa fie cumparate ulterior de PokerStars.

PokerStars va acoperi suma de circa 184 de milioane de dolari datorata de Full Tilt jucatorilor din afara SUA. Victimele Full Tilt din SUA pot cere compensatii din suma de 547 milioane de dolari cedata de PokerStars statului american.

Autoritatile americane au acuzat, in aprilie anul trecut, Full Tilt, PokerStars si Absolute Poker ca au ocolit legile federale impotriva jocurilor de noroc pe internet prin inducerea in eroare a bancilor si companiilor de carduri de credit sa proceseze plati ale jucatorilor americani.

Companiile ar fi aranjat ca platile jucatorilor americani sa fie disimulate ca plati catre sute de comercianti online inexistenti. Un acord cu Ansolute Poker urmeaza sa fie incheiat.

Intelegerile incheiate cu statul au permis companiilor sa evite sa recunoasca incalcarea vreunei legi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania, cele mai multe fraude cu fonduri europene in agricultura