Grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell isi retrage o parte a fondurilor din bancile europene, din cauza temerilor generate de agravarea crizei datoriilor din zona euro, potrivit cotidianului britanic The Times, citat de The Guardian si preluat de Mediafax.

Directorul financiar al grupului, Simon Henry, a declarat pentru publicatia britanica ca Shell isi reduce expunerea fata de riscul creditului in economiile lovite puternic de criza si percepe un pret mai ridicat pentru a face afaceri cu tarile de la periferia zonei euro.

"A avut loc o schimbare in disponibilitatea noastra de a accepta risc in Europa. Criza ne-a afectat disponibilitatea de a accepta credit", a spus Henry.

Seful finantelor gigantului petrolier a afirmat ca Royal Dutch Shell prefera sa plaseze fonduri de 15 miliarde de dolari in active din afara Europei, precum titluri ale Trezoreriei SUA si conturi in bancile americane.

Grupul este fortat sa pastreze unele sume de bani in Europa pentru a-si finanta operatiunile, dar pastreaza cea mai mare parte a lichiditatilor de rezerva in afara zonei euro pentru a evita riscurile macroeconomice tot mai mari, noteaza The Times.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noi fonduri pentru sustinerea fermierilor: ce bani vor primi acestia