Banca britanica Standard Chartered a derulat si ascuns pe parcursul a zece ani tranzactii in valoare de peste 250 de miliarde de dolari cu entitati din Iran, incalcand legile Statelor Unite impotriva spalarii banilor, au acuzat, luni, autoritatile americane, citate de CNBC.

Standard Chartered si-ar putea pierde licenta de a opera in statul New York, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Servicii Finaciare din New York, relateaza Mediafax.

Banca este invinuita ca a colaborat cu bancile de stat din Iran, cu corporatii si alte entitati iraniene, pentru a ascunde circa 60.000 de tranzactii in valoare totala de cel putin 250 de miliarde de dolari.

Autoritatile au afirmat ca banca a incalcat legile SUA impotriva spalarii de bani pentru a castiga sute de milioane de dolari din comisioane.
Timp de zece ani, Standard Chartered a ascuns activitatile ilegale si a mintit cand a primit intrebari, afirma Departamentul pentru Servicii Finaciare.

Agentia a verificat peste 30.000 de pagini de documente, inclusiv email-uri interne, care arata incalcarea intentionata a legii.

Reprezentantii Standard Chartered nu au putut fi contacati imediat pentru comentarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si