Banca Angliei a revizuit prognoza de crestere economica a Marii Britanii de la 0,8%, cat anticipa in mai, la stagnare, ca urmare a intensificarii recesiunii, insa guvernatorul, Sir Mervyn King, a respins cererile pentru o noua reducere pe termen scurt a dobanzii de politica monetara, potrivit BBC.

Asteptarile privind recuperarea economica au fost spulberate constant, a spus King, potrivit Mediafax.

"Imaginea de ansamblu este ca productia stagneaza de doi ani si a dezamagit continuu asteptarile de recuperare. Trecem prin ape tulburi si norii de furtuna continua sa apara din zona euro. Spre deosebire de participantii la Jocurile Olimpice, care ne-au incantat in ultimele saptamani, economia noastra nu a ajuns la capacitate maxima", a spus el.

Viitorul este imprevizibil, deoarece nimeni nu poate sti ce se va intampla in criza din zona euro cu impact asupra economiei Marii Britanii.
"Este o poveste care nu se mai sfarseste. Ideea ca suntem la final nu este realista. Mai este inca drum lung de parcurs", a afirmat guvernatorul.

Seful Bancii Angliei a afirmat ca o reducere a dobanzii, in prezent la un minim record de 0,5%, nu ar reprezenta diferenta dintre o recuperare economica si lipsa acesteia.

Recesiunea din Marea Britanie s-a agravat in trimestrul al doilea, cu o contractie de 0,7%, potrivit datelor oficiale, publicate in iulie. Biroul national de statistica a afirmat ca scaderea peste asteptari, care a urmat unei contractii de 0,3% in primele trei luni ale anului, se datoreaza unei incetiniri puternice a sectorului constructiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si