Sase orase si state din Statele Unite si doua din Italia sunt in prezent scoase la vanzare, pentru sume variind intre 250.000 de dolari si aproape patru milioane de dolari, pentru investitori interesati de afaceri in domeniul turismului, promovare sau pur si simplu o investitie mai putin obisnuita, informeaza Mediafax.
Informatii despre astfel de tranzactii apar tot mai des in ultima perioada, insa achizitia unui orasel sau a unui sat nelocuit nu este o investitie sigura, scrie CNBC.

In aprilie, un vietnamez a cumparat oraselul Buford, statul Wyoming, pentru 900.000 de dolari. In aceeasi luna, un cuplu a achizitionat Wauconda, Washington, pentru 360.000 de dolari. In mai, Courbefy, un sat nelocuit din Franta, a fost vandut unui fotograf american cu 643.000 de dolari.

O astfel de proprietate nu este, insa, o investitie lipsita de riscuri.

Actrita Kim Basinger a cumparat orasul Braselton, statul Georgia, in 1989 pentru 20 de milioane de dolari, dupa care l-ar fi vandut in 1994 pentru numai 1 milion de dolari.

Cel mai ieftin oras de pe lista, Garryowen, Montana, are doar doi locuitori si poate fi cumparat la licitatie pe 15 august. Pretul incepe de la 250.000 de dolari. Orasul a fost construit pe locul unde a inceput batalia de la Little Big Horn, din 1876, in care generalul George Armstrong Custer a fost invins si ucis de fortele unite ale triburilor Lakota, Cheyenne si Arapaho.

Urmatorul ca pret este Frannie, Wyoming. Orasul parasit de locuitori poate fi cumparat intyr-o licitatie pe eBay. Pretul, care a pornit de la 330.000 de dolari, se afla in prezent la 525.000 de dolari si nu include si barul orasului, care este vandut separat.

Satul Valle Piola din Italia, cu 11 cladiri in paragina, inclusiv o biserica din secolul XIII, poate fi cumparat pentru aproximativ 800.000 de dolari. Satul, situat in Muntii Apenini, este parasit de 30 de ani.

Oraselul american Henry River Mill Village, din Carolina de Nord, de asemenea parasit, are un pret de 1,4 milioane de dolari. Proprietatea a aparut in aceasta primavara in flimul "The Hunger Games".

Tot pentru 1,4 milioane de dolari poate fi cumparat si orasul Pray, statul Motana, cu o istorie de 105 ani, dar numai 8 locuitori. Pray s-a aflat intotdeauna in proprietate privata, iar actualul detinator este si primar. Orasul a fost scos la licitatie fara succes in iunie si chiar daca nu este in prezent pe piata, ar putea fi pus la vanzare din nou.

Orasul Toomsboro, Georgia, cu circa 700 de locuitori, arata precum la inceputul secolului al XVII-lea si poate fi achizitionat de la actualul pentru 2,5 milioane de dolari. Cele 28 de proprietati scose la vanzare includ cladirea unei banci, un hotel, mai multe case si o sala de opera.

Un oras medieval din Toscana este disponibil pentru 3,1 milioane de dolari, pret negociabil. Prattaricia este lipsit de locuitori de 50 de ani si se afla in prezent in proprietatea unui ordin religio care a decis sa-l vanda pe eBay.

Cel mai scump oras de pe lista este un oras fantoma Woodside, statul Utah. In acest oras din Vestul Salbatic ar fi dormit si renumitul bandit Butch Cassidy. La acest pret, cumparatorul primeste 285 de hecatere de teren, un oficiu postal si un gheizer vandalizat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri