Barack Obama (foto) a incercat marti sa remobilizeze electoratul tanar, cerandu-le celor aproximativ 6.000 de studenti reuniti pentru a-i asculta discursul "sa creada" si sa nu se lase descurajati de catre republicani, in timp ce la Tampa, are loc conventia nationala a adversarilor sai.
"Eu va cer sa credeti", a afirmat presedintele democrat in exercitiu intr-un discurs de 25 de minute sustinut in campusul Universitatii publice din Iowa (vest) din orasul Ames, unde s-a desfasurat prima etapa a unui turneu in care incearca sa castige votul studentilor, care ar putea sa se dovedeasca determinant pe 6 noiembrie.

In timp ce conservatorii, in frunte cu Mitt Romney, candidatul lor, se reuneau la Tampa in Florida (sud-est), dupa ce au fost nevoiti sa amane dezbaterile de luni din cauza furtunii Isaac, Obama le-a transmis cateva sageti, scrie Mediafax.

Programul lor, a afirmat el, "ar trebui sa fie mai degraba un spectacol de divertisment". "Sunt sigur ca ei au multe lucruri adorabile de spus despre mine", a adaugat el, salutat de zambetele multimii sub un soare arzator.

"Dar ceea ce nu veti auzi de la ei, este drumul spre viitor, care raspunde dificultatilor din epoca noastra. In loc de asta, va fi un plan economic care spune ca in caz ca oferiti reduceri de impozite suplimentare de 250.000 de dolari celor care castiga trei milioane de dolari sau mai mult, locurile de munca si prosperitatea se vor intoarce ca prin magie pentru toti ceilalti", a subliniat presedintele.

"Aici, la Ames, trebuie inteles ca votul vostru este important. Votul vostru a avut efect" in 2008, a adaugat Obama, care a putut conta pe o mobilizare neobisnuita a tinerilor pentru a obtine mandatul din urma cu patru ani, dar care pare mult mai dificil de obtinut in acest an in randul acestei categorii de electori, potrivit sondajelor.

"Schimbarea a fost posibila multumita voua. Si acum este si mai multa munca pentru a face sa creasca aceasta economie, a crea locuri de munca bune, a consolida clasa de mijloc. In noiembrie, vocea ta va avea o importanta cum n-a mai avut-o niciodata", a asigurat presedintele.

Turneul lui Obama prevede o oprire ulterioara la Fort Collins, in Colorado (vest). Pentru a completa contrapunctele sperate impotriva conventiei republicane, el va fi miercuri la Charlottesville in Virginia (est), inca o data intr-o universitate.

Aceste trei state fac parte dintre cele aproximativ 12 care ar putea face diferenta in timpul alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie si sunt deci strabatute neobosit de catre Romney si Obama.

Acesta din urma a petrecut deja la mijlocul lui august trei zile la Iowa, un teritoriu rural care este considerat unul din cheile scrutinului datorita populatiei sale majoritar albe, o categorie pe care Obama o atrage cu greu pe plan national.

Este vorba despre o regiune aparte pentru el deoarece acolo a inregistrat prima victorie-surpriza in fata rivalei sale Hillary Clinton in timpul alegerilor primare democrate.

Ocupand terenul si undele, chiar daca nimic nu este prevazut in ziua nominalizarii formale a lui Romney de joi, tabara Obama rupe cu o traditie de curtoazie care vrea din partea candidatilor sa fie discreti in timpul conventiei adversarilor lor. Aceasta atitudine reflecta asprimea unei curse al carei rezultat ramane incert.

Republicanii au incercat, de asemenea, sa mearga pe urmele lui Obama, afisand marti statistici care arata ca "tinerii americani merita mai mult, mult mai mult" decat presedintele in exercitiu.

"Jumatate dintre noii absolventi sunt in somaj sau subcalificati", "Rata de somaj in randul tinerilor este dubla fata de medie" si "costul studiilor superioare a crescut cu 25 la suta in patru ani", a afirmat tabara lui Romney.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri