Guvernul francez a acceptat sa salveze Credit Immobilier de France (CIF), prin acordarea unei garantii de stat, institutia financiara specializata in credite ipotecare fiind puternic afectata de lipsa de lichiditate, informeaza Mediafax.
Credit Immobilier de France a fost scoasa la vanzare incepand din mai, in urma problemelor cauzate de disparitia finantarii ieftine de pe pietele de credit.

"Pentru a permite CIF sa-si respecte toate angajamentele, statul a decis sa raspunda favorabil cererii pentru acordarea unei garantii", a declarat, intr-un comunicat, ministrul de Finante, Pierre Moscovici.

Salvarea CIF este ultima problema a noului presedinte socialist, Francois Hollande, al carui guvern are deja dificultati in a minimaliza concedierile planificate la alte companii lovite de criza, printre care Peugeot si Carrefour, precum si prabusirea grupului franco-belgian Dexia.

Garantia de stat pentru CIF, care are o emisiune de obligatiuni de 1,75 miliarde de euro scadenta in octombrie, trebuie sa primeasca aprobarea Comisiei Europene, a spus Moscovici.

Potrivit cotidianului francez Le Figaro, cel mai probabil scenariu pentru CIF, cu 300 de sucursale si o pozitie importanta pe piata creditelor ipotecare din Franta, este lichidarea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri