Compania rusa de stat Gazprom, monopol in domeniul exporturilor de gaze rusesti, si-a anuntat furnizorii, printre care si grupul Lukoil, ca a suspendat achizitiile de gaze naturale din cauza scaderii cererii pe piata interna si la export, informeaza Mediafax.

Decizia Gazprom nu afecteaza transporturile de gaze efectuate de companie de la producatori catre consumatori si nici operatiunile subsidiarelor controlate de grup, se arata intr-un comunicat al gigantului rus, citat de Bloomberg.

Scrisoarea catre furnizori a fost trimisa saptamana trecuta, iar masura a intrat in vigoare incepand de luni, potrivit Financial Times.

Gazprom noteaza ca suspendarea achizitiilor de gaze naturale de la producatorii independenti a fost determinata in principal de cererea instabila de pe piata rusa.

Printre furniorii afectati de decizie se numara si Novatek, al doilea mare producator de gaze naturale din Rusia, alaturi de TNK-BP, Rosneft si Lukoil.

Grupul nu a precizat volumele de gaze vizate de masura. Cotidianul rus Vedomosti noteaza ca Gazprom a renuntat la preluarea a 42 milioane metri cubi de gaze pe zi de la Novatek si 27 milioane metri cubi de la Lukoil.

Companiile vizate de decizie nu au comentat informatiile.

Comisia Europeana (CE) a inceput saptamana trecuta o ancheta privind activitatile Gazprom in Europa Centrala si de Est, incercand sa determine daca grupul rus a obstructionat concurenta pe pietele din regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri