Grupul aerospatial EADS si BAE Systems, din domeniul apararii, au anuntat ca se afla in negocieri pentru o posibila fuziune, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.
Prin fuziune, ar fi creata o structura dublu listata, la bursele la care sunt inregistrate in prezent, iar cele doua companii vor opera ca un singur grup.

Grupul rezultat in urma combinarii EADS si BAE Systems va avea o capitalizare de piata de 48 de miliarde de dolari.

Actionarii BAE Systems ar urma sa detine o participatie de 40%, iar EADS 60% din actiunile noului grup, care ar avea un board unificat si o structura de management cu board-uri identice si comitele executive la BAE Systems si EADS.

Un eventual acord va necesita aprobarea guvernelor din Germania, Franta si Marea Britanie, dar si din SUA, cel mai important client al BAE.
Actiunile BAE Systems au urcat cu peste 10% la inchiderea bursei din Londra, dar cele ale EADS au scazut cu 5,6% la bursa din Paris.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri