Electrolux, lider mondial in aparatura electrica pentru bucatarie, curatat si echipamente pentru gradina si padure, a deschis o noua fabrica de masini de spalat rufe in Olawa, regiunea Walbrzyska SEZ, Silezia de Jos.

Numarul total de angajati va atinge 400 de oameni. Valoare investitiei este de 40 de milioane de euro. Curand, masinile de spalat din Olawa vor fi vandute in toata Europa.

Fabrica a fost deschisa oficial de catre Hans Stråberg, CEO Electrolux. A fost cea de-a doua lui vizita in Polonia, prima vizita avand loc in ianuarie, anul acesta, in momentul deschiderii oficiale a fabricii din Żarów. Cea de-a doua vizita din anul acesta evidentiaza importanta pe care o reprezinta Polonia in stategia de investitii a grupului Electrolux.

“Am inceput sa fim interesati de potentialul Poloniei inca de acum cativa ani. Am inceput cu productia in Siewierz. Cooperarea buna pe care am avut-o cu autoritatile locale, angajati calificati si o continua imbunatatire a infrastructurii ne-a convins ca Polonia este un partener atractiv pentru dezvoltarea unor noi mari proiecte. Si cel mai important aspect pentru noi este calitatea. Trebuie sa ne asiguram ca produsele realizate de noi in oricare din fabricile noastre vor fi de cea mai buna calitate, garantate de catre Electrolux – spune Hans Stråberg, Electrolux CEO. Dureaza ani pentru a-ti forma o reputatie buna, in cazul nostru aproape 90 de ani, acesta este motivul pentru care ne pasa atat de mult de calitatea produselor noastre. Experienta noastra din Siewierz confirma ca Polonia a reprezentat o buna alegere si un prim pas pentru investiile viitoare in fabricile din Żarów, Oława si Świdnica.”