Pretul berii de la Oktoberfest va creste in acest an cu 3,9%, la 9,32 euro in medie pentru halba de un litru, insa cantitatea consumata va depasi recordul de anul trecut, de 7,5 milioane de litri de bere, potrivit estimarilor UniCredit.
Cea de-a 179-a editie a Oktoberfest va incepe sambata in Munchen. Anul trecut, sarbatoarea de 16 zile a atras 6,9 milioane de vizitatori, aproape de recordul de 7,1 milioane stabilit in 1985, la aniversarea a 175 de ani de la prima editie, relateaza Mediafax.

Consumul de anul trecut a ajuns la 7,5 milioane litri de bere, un nou maxim istoric, iar perspectivele vanzarilor din acest an sunt "stralucitoare", noteaza UniCredit intr-o analiza despre traditia bavareza care dateaza din anul 1810.

In pofida popularitatii Oktoberfest, cel mai mare festival la nivel global, marea majoritate a participantilor sunt germani. Turistii straini reprezinta numai 20% din numarul total de vizitatori, o veste buna pentru berarii deoarece economia germana s-a tinut bine pe picioare in fata crizei datoriilor de stat din zona euro, cu o piata solida a muncii si cresteri salariale in acest an.

Preturile berii la Oktoberfest vor creste in acest an, la fel ca in ultimii doi, iar litrul de bere va ajunge, in medie, la 9,32 euro, cu 3,9% mai mult decat anul trecut, avans determinat atat de perspectiva unei cereri solide, cat si de aprecierea cotatiilor internationale ale cerealelor si altor marfuri alimentare.

Costurile tot mai ridicate cu securitatea si concurenta scazuta favorizeaza de asemenea preturile mai mari, noteaza UniCredit.
Spre comparatie, berea imbuteliata s-a scumpit in luna august in Germania cu numai 0,8%, iar pretul mediu al berii pe piata germana a crescut in medie cu 1,4% pe an in ultimii 20 de ani, mai putin de jumatate din rata de scumpire de la Oktoberfest.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri