Grupul hotelier bulgar Sigma Capital, detinator al patru hoteluri din preajma porturilor Varna si Burgas de la Marea Neagra, va fi listat la Bursa de Valori din Londra, in trimestrul al doilea al acestui an, informeaza Sofia News Agency.
Grupul hotelier bulgar va fi consiliat in acest sens de Citigroup si ING.

"Listarea la principala Bursa londoneza va aduce un plus de valoare turismului bulgar in crestere si actionarilor companiei", a declarat directorul executiv al companiei, Henning Krippendorff.

Valoarea Ofertei Publice Initiale (IPO) este estimata a se ridica la 300 milioane euro sau 208 milioane lire sterline.

Printre actionarii actuali ai grupului se numara compania de turism Thomas Cook, familia austriaca fondatoare MS Privatstiftung si un consortiu de investitori islandezi.

Sigma ar deveni astfel prima companie bulgara listata la principala Bursa londoneza, London Stock Exchange.

Grupul detine patru hoteluri in apropierea porturilor Varna si Burgas de la Marea Neagra, cu un total de 1.993 camere disponibile, constructia altor doua hoteluri, ambele totalizand 875 camere, urmand a fi finalizata in anul in curs.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri