Revista americana Time a publicat, in editia electronica, o analiza a modului in care s-au prezentat cei doi candidati la alegerile prezidentiale in dezbaterea de la Denver, in Colorado, in urma careia i-a acordat nota A- republicanului Mitt Romney si B- presedintelui in exercitiu Barack Obama, scrie Mediafax.
MITT ROMNEY a vorbit cu calm, a avut un comportament placut, a folosit un ton echilibrat si un stil pe care rareori le-a aratat in ultimele luni. El nu a fost intimidat de eveniment, de miza sau de oponentul sau. El l-a atacat pe presedinte fara sa fie strident, sarcastic, ostil sau lipsit de respect. A vorbit clar si adeseori din inima, dar si-a trecut cuvintele prin filtrul ratiunii.

Cand si-a exprimat ingrijorarea fata de americanii aflati in dificultate, el a parut mai degraba o persoana de succes devotata slujbei mai degraba decat un plutocrat naiv. Vocea sa usor ragusita l-a ajutat, permitandu-i sa-si moduleze afirmatiile si sa elimine tendinta de a vira in patetism.

El si-a revizuit obiceiurile proaste din timpul dezbaterilor pentru investitura republicana de a protesta fata de aplicarea regulilor sau fata de deciziile moderatorului. Romney a petrecut mult timp privindu-si adversarul direct, si-a pastrat stapanirea de sine si a fost capabil atat sa asculte, cat si sa isi construiasca replicile in timp ce Obama vorbea.

Romney a fost figura dominanta in aproape toate schimburile de replici. Mai proaspat, el a parut in mod natural el insusi. In mod clar el a studiat mult, s-a pregatit cu atentie, a fost increzator la fiecare raspuns si a acceptat unele sfaturi bune. El a evitat ticurile verbale si de stil care l-au incomodat in trecut si, desi nu au fost momente care sa arate o victorie clara, Romney si echipa sa au de ce sa spere ca aceasta dezbatere ii va aduce candidatului republican cateva puncte in sondaje. Pentru toate acestea, el a fost notat cu A- de revista americana.

BARACK OBAMA a aratat multe dintre trasaturile care i-au atras reputatia ca nu este prea bun in dezbateri, fiind prea rece, prea ponderat si iritabil atunci cand este provocat. El a parut mai degraba distras de eveniment in sine, ceea ce l-a impiedicat sa se concentreze pe misiunea lui si pe activitatea la Casa Alba. El a fost insa respectuos fata de adversarul sau si a incercat sa se faca placut. Dar a parut obosit, a avut ticuri si a fost iritat; i-au lipsit stralucirea si inspiratia.

In mod surprinzator, el a parut mai incordat si putin increzator decat adversarul sau, pentru care a fost prima dezbatere din cadrul campaniei pentru alegerile generale. El a fost de multe ori distrat si nesigur, aproape pasiv. Alteori a fost obosit si retras. Obama a fost mai defensiv ca Romney si a parut sa cedeze agenda adversarului, nereusind sa atace multe dintre vulnerabilitatile candidatului republican.

Spre deosebire de rivalul sau, el s-a adresat rareori direct poporului american si a lasat impresia ca este lipsit de energie, ca nu lupta pentru mandatul sau si pentru castigarea unor noi sustinatori. Ori a fost rutinat, mult prea increzator sau amandoua, ori echipa sa a fost reticenta in a-l ghida sau a-l corecta in timpul pregatirii dezbaterii. Desi se afla pe primul loc in sondaje, presiunea mediatica va plana asupra lui, cel putin pana la urmatoarea confruntare. Pentru prestatia lui in aceasta dezbatere, revista Time i-a acordat nota B-.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri