Grupul bancar Credit Suisse (CS) a anuntat marti ca profitul sau net a crescut cu 36 de procente in primul trimestru din 2006, comparativ cu perioada similara din 2005, si a ajuns la 2,604 miliarde de franci (1,67 miliarde de euro)
Noile fonduri nete generate in perioada ianuarie-martie s-au ridicat la 31,1 miliarde de franci (19,935 miliarde de euro), in timp ce rentabilitatea fondurilor proprii a fost de 24,4%, cu 27,4% in sectorul bancar si 15% in cel de asigurari.

Potrivit datelor CS, citate de Rompres, divizia de "Investment Banking" a grupul bancar obtinut venituri record din operatiunile continue - inainte de impozitare- de 1,564 miliarde de franci (circa 942 milioane de euro), in crestere cu 68% fata de primul trimestru din 2005.

In ceea ce priveste divizia "Private Banking", grupul a precizat ca aceasta a inregistrat un profit de 1,308 miliarde de franci (838 milioane de euro), ceea ce reprezinta o crestere de 34%.

Referitor la cea de-a treia sa divizie importanta - "Asset Management"- CS a anuntat ca profitul acesteia a ajuns la 234 milioane de franci (150 milioane de euro), cu 13 procente mai mari fata de perioada similara a anului trecut.

Compania Winterthur -ramura de asigurari a CS - a inregistrat rezultate pozitive - inainte de impozitare - in crestere cu 21%, acestea cifrandu-se la 505 milioane de franci (323 milioane de euro).

Conducerea este multumita

Directorul executiv al grupului bancar, Oswald Grubel, s-a aratat satisfacut de evolutia financiara a firmei de asigurari si a semnalat "imbunatatirea randamentului in exploatare si cresterea volumului total de afaceri, odata reduse cheltuielile generale".

In ceea ce priveste intreaga companie, directorul executiv a spus ca "primul trimestru din 2006 a oferit un excelent cadru pentru a incepe sa lucreze ca banca globala integrata". De la 1 ianuarie 2006, CS are o noua structura organizatorica sub conceptul de "banca globala integrata", care inseamna unirea unitatilor bancare intr-o singura entitate.

Referitor la evolutia economiei mondiale, reprezentantii bancii au semnalat ca "aceasta crestere globala pare dispusa sa continue pe termen lung, din 2007" si ca "nu se asteapta o majorare substantiala a dobanzilor de referinta inainte de finele anului. De asemenea, grupul prevede ca dolarul american va ramane stabil in raport cu principalele valute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri