Grupul belgian de servicii bancare si asigurari KBC a anuntat ca isi va reorganiza modelul de business prin vanzarea mai multor divizii si se va concentra pe Belgia si Europa de Est, in incercarea de a restitui un ajutor de stat de 4,67 miliarde euro pana la finele anului viitor.
KBC va miza pe pietele din Europa de Est pentru crestere si isi va reduce expunerea pe pietele din sudul zonei euro, indeosebi in zona obligatiunilor de stat, potrivit WSJ.com.

Banca se va concentra pe cele mai importante piete din portofoliu, precum Belgia si Cehia, si a stabilit mai multe obiective financiare, potrivit unui comunicat transmis luni, scrie Mediafax.

"Toate activitatile care nu contribuie la servirea relatiilor cu clientii de pe pietele de baza ale KBC vor fi oprite", se spune in comunicat.

Grupul vrea sa devina "mai agil si mai competitiv", in contextul conditiilor economice dificile, la care se adauga competitia dura din sectorul financiar si reglementarile tot mai stringente impuse bancilor de autoritati.

KBC a inregistrat in trimestrul al doilea o pierdere neta de 539 milioane euro, din cauza expunerii pe obligatiunile statelor din sudul zonei euro si provizioanelor pentru acoperirea riscurilor generate de restrangerea activelor.

Potrivit planului de restructurare, KBC vrea sa vanda Absolut Bank (Rusia), NLB (Slovenia), KBC Bank Deutschland (Germania), KBC Banka (Serbia) si Antwerp Diamond Bank (Belgia).

Grupul va continua sa dezvolte activitatile din Cehia si Irlanda, urmand sa creeze un holding separat pentru afacerile din statul central-est european, condus de actualul CEO din Cehia.

Banca belgiana vrea sa renunte la derivatele complexe si sa se bazeze mai mult pe produse financiare traditionale, tinta de restituire a ajutorului de stat pana la finele anului viitor fiind asumata ferm. KBC spera sa-si imbunatateasca raportul cheltuieli/venitrui la 55% pana in 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri