Directorul general al companiei americane Westgate Resorts, David Siegel, a trimis celor 7.000 de angajati ai sai un email in care ii indeamna sa voteze impotriva presedintelui Barack Obama, pentru a-si salva locurile de munca, potrivit CNN Money, citat de Mediafax.
Siegel este cunoscut pentru "casa" pe care si-o construieste, cu o suprafata de aproape 8.400 metri patrati care face obiectul unui documentar.

Seful Westgate Resorts, hotelier cu operatiuni in principal in Florida, nu a contribuit cu bani la campania electorala a lui Mitt Romney, insa sprijinul acordat candidatului republican prin scrisoarea transmisa luni angajatilor s-ar putea dovedi mai valoros decat o donatie, noteaza CNN.

Majortatea celor 7.000 de angajati lucreaza in Florida, unul dintre statele cele mai contestate in cursa electorala pentru presedintie.

"Situatia economica nu iti ameninta in prezent locul de munca. Ceea ce iti ameninta locul de munca este inca un mandat de 4 ani al acestei administratii prezidentiale. Daca va fi aplicata vreo noua taxa, asupra mea sau a companiei mele, dupa cum intentioneaza presedintele in exercitiu, nu voi avea de ales si voi reduce marimea companiei. In loc sa creasca, aceasta companie va fi nevoita sa se restranga. Asta inseamna mai putine locuri de munca, mai putine avantaje financiare pentru angajati si cu siguranta mai putine oportunitati pentru toata lumea", comenteaza Siegel in emailul citat.

CEO-ul nu mentioneaza numele lui Mitt Romney in continutul scrisorii si noteaza ca nu are nici cea mai mica intentie sa se amestece in optiunea electorala a angajatilor.

Contactat marti de CNN Money, Siegel a insistat ca nu a amenintat niciun angajat cu concedierea daca Obama va fi reales, insa s-a aratat "mandru" de emailul compus.

"Am vrut ca angajatii sa stie care este situatia si sa nu asculte reclamele produse de campaniile electorale, ci o opinie calificata", a spus el.
Potrivit acestuia, Westgate Resorts avea in urma cu patru ani venituri anuale de 1 miliard de dolari si un total de 12.000 de angajati, inainte de criza financiara mondiala.

"Eram grasi, prosti si fericiti", povesteste afaceristul.

Dupa izbucnirea crizei, compania a ajuns la un moment dat la 5.000 de angajati si venituri injumatatite, continua Siegel, care se lauda ca a mai angajat de atunci inca 2.000 de persoane.

Seful Westgate nu crede ca compania va continua sa prospere daca guvernul va creste taxele, iar programul social de sanatate promovat de presedintele Obama va fi implementat.

El se plange ca a fost nevoit sa suspende lucrarile la "casa" de 8.400 metri patrati in perioada crizei financiare, iar constructia repornita intre timp ar putea fi din nou impiedicata de confirmarea actualului presedinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri