Somajul din Grecia a crescut in iulie la nivelul record de 25,1%, de la 24,8% in luna anterioara, a anuntat, joi, autoritatea pentru statistica de la Atena, citata de AFP.

Rata somajului pentru iunie a fost revizuita la 24,8%, dupa ce a fost anuntata anterior la 24,4%, scrie Mediafax.

"Numarul persoanelor care cauta un loc de munca a ajuns la 1,26 milioane, fata de 3,7 milioane de dngajati", anuntat biroul de statistica.

Institutul Muncii, un centru de cercetare al celor mai mari doua sindicate din Grecia, a estimat recent ca somajul va urca de la o medie de 24% in acest an la 26-29% anul urmator, cand tara ar urma sa intre in al saselea an de recesiune.

Venitul mediu al angajatilor se va situa la sfarsitul acestui an cu 30% sub nivelul din 2009.

Grecia a fost salvata de la colaps financiar prin doua pachete de imprumuturi de la statele zonei euro si FMI, totalizand 240 de miliarde de euro, dar conditionate de masuri dure de austeritate.

Guvernul de la Atena negociaza de mai multe luni cu creditorii internationali un nou set de reduceri de cheltuieli in valoare de 13,5 miliarde de euro, pentru a-si asigura urmatoarea transa a ajutorului extern, de 31,5 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri