JPMorgan Chase, cea mai mare banca din Statele Unite dupa active, a raportat, vineri, un profit de 5,7 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, mai mare decat anticipau analistii, sustinut de castigurile din operatiuni ipotecare si de trading, potrivit Bloomberg.

Profitul net a urcat cu 34%, de la 4,26 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut la 5,71 miliarde de dolari. Castigul pe titlu a fost de 1,4 dolari, in timp ce analistii consultati de Bloomberg anticipau un castig de 1,2 dolari, potrivit Mediafax.

O investitie gresita in instrumente financiare derivate a costat JPMorgan 5,8 miliarde de dolari in prima jumatate a anului si a declansat investigatii ale autoritatilor din SUA si alte tari. Directorul general, Jamie Dimon, a reusit sa recastige increderea investitorilor, beneficiind si de programe guvernamentale care au crescut cererea pentru credite ipotecare.

Valoarea creditelor ipotecare pe piata americana a crescut cu circa 33% in trimestrul al treilea, la 412 miliarde de dolari, in urma stimulentelor pentru refinantare, estimeaza o asociatie a bancherilor activi pe acest segment.

Vanzarile de obligatiuni de catre companii au avansat cu 66%, la 987,3 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, fata de aceeasi perioada a anului anterior, arata calcule Bloomberg.

Industria bancara a redus in ultima perioada numarul de angajati si cheltuielile, pentru a compensa cresterea economica mai lenta la nivel mondial, dar si dobanzile foarte scazute, care au afectat marjele de profit ale creditarii si randamentele investitiilor.

Veniturile JPMorgan au urcat cu 6% in trimestrul al treilea, la 25,15 miliarde de dolari, potrivit portalului MarketWatch.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si