Secretarul de Stat american Hillary Clinton a afirmat ca sprijinul Statelor Unite pentru procesul de democratizare al statelor arabe si din Maghreb reprezinta acum o "necesitate strategica" pentru Washington, relateaza AFP, conform Mediafax.

"Pentru Statele Unite, sustinerea tranzitiilor democratice nu este idealism. Este o necesitate strategica", a declarat sefa diplomatiei americane in cadrul unei conferinte la Washington cu privire la democratizarea statelor din Maghreb si lumea araba.

La aproape doi ani de la inceputul Primaverii arabe in Tunisia si in timp ce Statele Unite au sustinut timp de decenii regimurile autoritare din lumea araba, precum in Egipt, Clinton a promis ca tara sa nu va mai face aceasta "alegere gresita intre libertate si stabilitate".

"Nu ne vom retrage sustinerea pentru democratiile emergente in momentul in care lucrurile se complica", a promis aceasta ca aluzie la manifestatiile antiamericane din statele arabo-musulmane in septembrie si la atacul impotriva consulatului american de la Benghazi in Libia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Donald Trump, hudiuit de un stadion intreg la un meci de baseball