Departamentul de Stat american a confirmat ca, inainte de izbucnirea revoltelor din Siria, Statele Unite au incercat sa relanseze negocierile intre Israel si regimul Bashar Al-Assad, conform Mediafax.
Potrivit site-ului israelian Ynetnews, informatia a fost confirmata de Victoria Nuland, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat american.

Ziarul Yedioth Ahronoth a relatat ca revoltele din Siria, izbucnite la inceputul anului 2011, au intrerupt negocieri intense cu Israelul in cursul carora premierul Benjamin Netanyahu acceptase, in principiu, cedarea Platoului Golan in schimbul unui acord bilateral de pace.

"Dupa cum stiti, scopul nostru a fost mereu pacea totala intre Israel si vecinii sai. Inainte de izbucnirea revoltelor din Siria, au existat eforturi de stimulare a discutiilor intre Israel si oficialii sirieni; (...) Este evident ca, in contextul actualelor evenimente din Siria, astfel de activitati nu mai pot continua", a explicat Nuland.

Conform Yedioth Ahronoth, in primavara anului 2010, Netanyahu si ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, lansasera negocieri secrete cu regimul Bashar Al-Assad prin intermediul mediatorului american Frederick Hoff, fost comandant in corpul Fortelor Navale americane. La inceputul acestei saptamani, Frederick Hoff a demisionat din functia de emisar special american pentru Orientul Mijlociu.

Potrivit ziarului israelian, documente scrise de Hoff sugereaza ca negocierile porneau de la premisa ca Benjamin Netanyahu dorea revenirea Israelului la frontierele din 4 iunie 1967, cedand astfel Siriei Inaltimile Golan.

Israelul a ocupat Platoul Golan in cursul razboiului din 1967. Conform unor surse americane, Guvernul israelian ar fi acceptat cedarea Platoului Golan in schimbul unui acord de pace permanent cu Siria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri