Curtea Suprema din Spania a impus Bancii Spaniei sa-l descalifice pe directorul general al Santander, Alfredo Saenz, de la practicarea meseriei de bancher, scrie cotidianul spaniol El Mundo, potrivit portalului elen Capital.
Seful Santander a fost gratiat, la sfarsitul anului trecut, de guvernul premierului Zapatero, dupa ce acesta pierduse deja alegerile parlamentare, iar sentinta de inchisoare cu suspendare si interdictia temporara privind exercitarea meseriei de bancher au fost inlocuite cu plata unei amenzi, potrivit agentiei Dow Jones, citata de Capital, noteaza Mediafax.

Curtea Suprema a Spaniei afirma, insa, ca in niciun caz, o gratiere nu poate sterge reglementarea sectorului bancar spaniol care impune bancherilor pastrarea "onorabilitatii", calitate pierduta atunci cand exista cazier, precum in cazul lui Saenz, adauga El Mundo.

Cazul impotriva lui Saenz dateaza din 1994, cand acesta era seful Banco Espanol de Credito (Banesto). Saenz a fost gasit vinovat in 2009 ca a facut acuzatii false. Bancherul a contestat, ulterior, verdictul la Curtea Suprema, care, de asemenea, a decis impotriva sa.

Actualul director general al Santander, numarul doi in banca dupa presedintele executiv, Emilio Botín, a fost condmnat pentru acuzatii false impotriva unor presupusi datornici ai Banesto, in prezent o subsidiara a Santander, care au facut chiar inchisoare pentru o scurta perioada in 1994 din cauza acestei afaceri.

La momentul respectiv, directorii Banesto, condusi de Saenz, incercau sa recupereze imprumuturi, dupa ce banca centrala a Spaniei preluase controlul Banesto in 1993. Misiunea lor era de a restabili finantele bancii si nu au existat indicii ca Saenz ar fi actionat in interes personal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri