Economia Chinei a incetinit in trimestrul al treilea, cu un avans de 7,4%, minimul ultimelor 15 trimestre, insa, potrivit analistilor, datele lunare din septembrie indica o accelerare a activitatii si limiteaza urgenta unor noi masuri de stimulare a activitatii economice, potrivit MarketWatch.
Avansul anual al PIB de 7,4% in iulie-august, comparativ cu 7,6% in precedentele trei luni, marcheaza al saptelea trimestru consecutiv de incetinire a cresterii, potrivit datelor anuntate de biroul de statistica de la Beijing. De asemenea, ritmul este cel mai lent incepand din primul trimestru din 2009, noteaza Mediafax.

Cresterea anuntata a fost conforma cu asteptarile analistilor consultati de Dow Jones si Reuters.

Date anuntate pentru septembrie arata insa o imbunatatire fata de august, afirma Kevin Lai, economist la Daiwa Capital, adaugand ca cifrele se adauga altor dovezi privind existenta conditiilor pentru noi cresteri in trimestrul al patrulea.

"S-ar putea ca economia sa fi atins un minim, cel putin din punct de vedere ciclic, pentru moment", a spus Lai.

In trimestrul al patrulea, avansul PIB ar trebui sa revina peste 8%, estimeaza economistul, care citeaza evolutia buna a vanzarilor de retail si productiei industriale in septembrie.

Vanzarile de retail din septembrie au avansat cu 14,2% in septembrie, fata de 13,2% in august si peste estimarea de 13,2% a analistilor consultati de Reuters.

Productia industriala a urcat anual cu 9,2% in septembrie, fata de un avans de 8,9% in august si peste estimari de 9% ale analistilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri