Contractele la termen pentru titeiul din Golf a ajuns la 74,87 de dolari, miercuri, pe pietele asiatice, in crestere cu 0,26 dolari fata de marti, ca urmare a disputei dosarului nuclear iranian, Rompres.Contractele la termen pentru titeiul "light, sweet crude" cu livrare in luna iunie a ajuns la 74,87 de dolari, miercuri, pe pietele asiatice, in crestere cu 0,26 dolari fata de marti, ca urmare a disputei dosarului nuclear iranian, dupa ce marti crescuse cu 0,91 dolari fata de luni.

Departamentul energetic al Statelor Unite va informa miercuri asupra rezervelor de benzina, cei mai multi analisti estimand o reducere a acestor stocuri pentru a noua saptamana consecutiv, acesta fiind un alt factor important al cresterii preturilor produselor petroliere, pe langa problemele cu atentatele din Delta Nigerului.

Oficialii iranieni au reiterat, marti, decizia de a continua procesul de imbogatire a uraniului. Iranul nu intentioneaza sa foloseasca arma petroliera ca parghie in negocierile cu privire la programul sau nuclear, considerand ca aprovizionarea cu energie este vitala pentru intreaga lume, a afirmat la Geneva seful diplomatiei iraniene, Manouchehr Mottaki.