Pierderile provocate in industria filmului de DVD-urile piratate si filmele descarcate de pe internet sunt cu 75 de procente mai mari decat se estima anterior, se arata intr-un articol publicat miercuri in cotidianul economic Wall Street Journal, preluat de Rompres.

Potrivit unui studiu derulat de LEK Consulting LLC la comanda grupului Motion Picture Association of America (MPAA), grup de lobby care apara interesele marilor studiouri de la Hollywood, anual industria filmului pierde aproximativ 6,1 miliarde dolari, cifra care este cu 75 de procente mai mare decat se estima anterior. Numai pierderile de pe piata SUA se ridica la aproximativ 1,3 miliarde dolari anual.

In plus, studiul contrazice unele pareri larg impartasite in industria filmului. Astfel, cea mai mare piata pentru filmele americane piratate este Mexicul, depasind China si Rusia. Numai in 2005 aceasta piata a provocat industriei americane a filmului pierderi de 483 milioane dolari. Wall Street Journal precizeaza ca studiul a fost derulat in 28 de tari pe o perioada de 18 luni si a costat aproximativ 3 milioane dolari.