Cancelarul german Angela Merkel a spulberat vineri sperantele recapitalizarii directe a bancilor spaniole, solutie sustinuta de Spania si de Franta pentru reducerea presiunii pe datorii, afirmand ca acestea beneficiaza deja de un program de pana la 100 miliarde de euro in acest scop.
"Bancile spaniole au un program prin care pot fi recapitalizate, nu va avea loc o recapitalizare directa cu titlu retroactiv", a afirmat Merkel intr-o conferinta de presa la incheierea summit-ului european de la Bruxelles, relateaza Mediafax.

Cancelarul a adaugat ca astfel de recapitalizari vor fi posibile in viitor.

Franta dorea ca decizia de recapitalizare directa a bancilor sa poata fi aplicata retractiv si sa fie in beneficiul institutiilor financiare spaniole, astfel incat sustinerea lor sa nu mai amplifice datoriile Spaniei.

In urma summit-ului UE, posibilitatea ca Madridul sa beneficieze rapid de o recapitalizare directa a bancilor, prin Mecanismul European de Stabilitate, a devenit mai indepartata, relateaza AFP.

"Recapitalizarea directa a bancilor va avea loc in 2013, dar nu stim exact cand", a aratat premierul italian Mario Monti.

Un diplomat european, mai putin optimist, a estimat ca bancile spaniole nu vor fi recapitalizate prin MES inainte de sfarsitul lui 2013, mai probabil in 2014.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri