Un opozant anti-Putin cautat in Rusia in cadrul unei anchete pentru "pregatirea organizarii unor tulburari in masa" a fost rapit de la Biroul Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) din Kiev, a anuntat sambata un deputat din cadrul opozitiei ruse, relateaza AFP.

Comitetul rus de ancheta a anuntat cu o zi inainte ca a emis un aviz de cautare pe numele lui Leonid Razvozjaev, asistentul deputatului Ilia Ponomarev, din cadrul Partidului Rusia Dreapta (centru-stanga), scrie Mediafax.

"Razvozjaev a fost rapit de la Biroul Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati din Kiev", a declarat Ponomarev pentru agentia Interfax.
"Colegii nostri de la Kiev ne-au informat in legatura cu rapirea lui Razvozjaev", a adaugat parlamentarul rus.

Politia din Kiev a anuntat ca nu dispune de nicio informatie in legatura cu acest subiect, potrivit Interfax Ukraina.

Insa potrivit miscarii politice ucrainene "Lupta" (stanga), Leonid Razvozjaev a venit in Ucraina pentru a cere azil politic, iar atunci cand a iesit din sediul UNHCR "colaboratori ai acestei instante au auzit tipete de ajutor", a declarat o sursa din cadrul "Lupta" citata de Interfax.

"Ulterior, nimeni nu l-a vazut si nu l-a auzit pe Leonid", a adaugat miscarea. Ponomarev a anuntat, pe de alta parte, ca nu mai reuseste sa isi contacteze asistentul.

Ancheta in cadrul careia este cautat Razvozjaev il vizeaza si pe Serghei Udaltov, liderul Frontului de Stanga si unul dintre liderii miscarii care contesta puterea lui Vladimir Putin (foto) in Rusia.

Un alt opozant rus, Konstantin Lebedev, un apropiat al lui Udaltov, a fost inculpat joi pentru "pregatirea organizarii de tulburari in masa" si a fost plasat in detentie provizorie in acest dosar.

Comitetul de ancheta si-a intemeiat acuzatiile pe un documentar difuzat de catre televiziunea nationala, favorabila puterii, NTV, marti seara, care afirma, in baza unor imagini inregistrate cu camera ascunsa si avand o origine neprecizata, ca opozantul prevedea sa rastoarne Guvernul prin forta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump