Ministerul de Finante de la Berlin analizeaza un program de rascumparare de obligatiuni cu bani de la fondul zonei euro ca posibila cale de reducere a indatorarii Greciei, scrie revista germana Der Spiegel, citata de New York Times.

Guvernul elen s-ar putea imprumuta de la fondul de urgenta al zonei euro pentru a-si cumpara obligatiunile de pe piata fianciara internationala, unde sunt tranzactionate in prezent la circa 25% din valoarea nominala, scrie Mediafax.

Grecia ar putea sa cumpere cu 10 milioane de euro obligatiuni cu valoare nominala de 40 de milioane de euro, reducand astfel indatorarea tarii.

Pentru un astfel de program ar fi necesare discutii cu investitorii care detin obligatiuni ale statului elen, pentru a vedea daca ar fi dispusi sa accepte un pret mai mic.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Finante a refuzat sa comenteze, afirmand ca Berlinul asteapta un raport al reprezentantilor creditorilor internationali, FMI, UE, BCE, referitor la respectarea conditiilor pentru ajutor extern de catre Grecia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Acord istoric intre Grecia si zona euro pentru reducerea datoriilor