Moldova are o flota de 430 de nave, cu o capacitate totala de transportare de zece ori mai mare decat a Romaniei. Si asta desi are o iesire la mare de numai 400 de metri, prin Dunare, iar dupa destramarea URSS ramasese fara niciun vas, scrie Adevarul.ro.
Disparitia Uniunii Sovetice a fost urmata de partajarea averii mostenite de fostele „republici-surori". Procesul a demarat la finele anului 1991 si nu s-a finalizat nici pana astazi. Fiecare tara urma sa primeasca o parte proportionala cu cota contributiei la Produsul Intern Brut al fostei URSS.

Procedura a fost propusa de un grup de economisti din Ucraina, care au calculat ca Rusia detinea o cota de 61,34% din PIB, Ucraina - 16,37%, Belarus - 4,13%, Kazahstan - 3,87%, Uzbekistan - 3,27%, Azerbaidjan - 1,64%, Georgia - 1,62%, Lituania - 1,41%, Republica Moldova - 1,29% etc. Dupa acest principiu a fost impartit, de exemplu, parcul de vagoane si trenuri al fostei URSS.

Afla mai multe accesand portalul Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri