Cel mai mare grup de produse chimice din lume, BASF, a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, un profit net de circa 950 milioane euro (1,197 miliarde dolari), cu zece la suta mai mare fata de perioada similara din 2005, informeaza Rompres.

Cifra sa de afaceri a crescut in perioada ianuarie-martie cu 24%, pana la 12,5 miliarde de euro (15,75 miliarde de dolari). BASF a explicat ca aceasta imbunatatire a castigurilor si incasarilor se datoreaza scumpirii produselor chimice si a celor din segmentul de petrol si gaze.

Profitul operational s-a majorat in primele trei luni ale anului cu 19,3%, pana la 1,865 miliarde euro (2,35 miliarde de dolari). Conducerea companiei s-a aratat optimista in legatura cu perspectivele de crestere pentru acest an si a estimat o depasire a profitului inainte de taxe si impozite (Ebit) inregistrat in 2005, cu conditia sa nu se acutizeze problemele geopolitice si pretul petrolului sa nu explodeze.

Profitul operational al grupului a atins nivelul de 5,83 miliarde de euro (6,938 miliarde de dolari) in 2005. BASF a estimat un pret mediu al barilului de petrol in 2006 de 60 de dolari, cu 15 de dolari peste pretul mediu pe care l-a estimat pentru 2005.

In acelasi timp, conducerea companiei preconizeaza un curs mediu de 1,25 dolari pentru un euro, pe parcursul acestui an. Pretul barilului de petrol Brent, de referinta in Europa, era cotat, pentru iunie, la Londra, la 72,20 dolari. La bursa din Frankfurt, actiunile BASF au crescut dupa publicarea acestor date cu 1,8%, pana la 68,65 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri