Cel de-al XVIII-lea Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC), in timpul caruia urmeaza sa fie reinnoita conducerea partidului, va dura sapte zile, in perioada 8-14 noiembrie, a anuntat miercuri Cai Mingzhao, purtator de cuvant al Congresului, informeaza Mediafax.
"Congresul partidului va dura sapte zile, in perioada 8-14 noiembrie", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa dedicata acestui eveniment crucial din viata politica chineza, la sfarsitul caruia vicepresedintele Xi Jinping va trebui sa-l succeada pe Hu Jintao la conducerea partidului unic.

Xi Jinping, actualul vicepresedinte, si Li Keqiang, in prezent vice-premierul chinez, au cele mai mari sanse sa devina urmatorul presedinte, respectiv prim-ministru al Chinei. Cei doi ar urma sa ii inlocuiasca pe Hu Jintao si Wen Jiabao, presedinte, respectiv vicepresedintele statului comunist.

Partidul Comunist Chinez, care conduce din 1949 statul cu cea mai mare populatie din lume, va desfasura al optsprezecelea Congres National pe 8 noiembrie, moment cand este de asteptat ca noii lideri sa fie anuntati in mod oficial.

Tranzitia politica ce are loc o data in fiecare deceniu in China ar putea sa fie chiar mai importanta decat alegerile din SUA, considera unii analisti. Datorita cresterii puternice a economiei in ultimii ani, politicile adoptate de liderii de la Beijing au puterea sa modeleze cadrul economic mondial.

Cititi mai mult despre Ce va aduce nou schimbare conducerii Chinei


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri