Operatorul bursei de la Frankfurt, Deutsche Boerse (DB), este inca deschisa unei fuziuni cu operatorul bursier paneuropean Euronext, o eventuala fuziune fiind in interesul ambelor parti, a declarat directorul financiar al DB, Mathias Hlubek, transmite Rompres.

Euronext opereaza la bursele din Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona si este compania noastra favorita pentru o eventuala fuziune, a adaugat oficialul citat. Grupul bursier paneuropean Euronext a anuntat ca renunta la proiectul de fuziune cu London Stock Exchange (LSE), dar ca va continua "discutiile active" cu Deutsche Brse si "cu alte parti".

Operatorul bursei din Frankfurt, Deutsche Boerse, a raportat profituri de 162 milioane euro (204 milioane dolari), in trimestrul I, de la 109 milioane euro in urma cu un an. Veniturile au crescut cu 16 procente, ajungand la 464,7 milioane euro (585,2 milioane dolari), de la 399,4 milioane euro, in trimestrul I al anului trecut. Rezultatele cele mai bune au fost obtinute de sectorul de derivative Eurex, de contractele la termen si optiuni, care impreuna au inregistrat venituri de 148,3 milioane euro (186,7 milioane dolari), in crestere cu 18 procente fata de 125,5 milioane euro inregistrati pe acest segment, in urma cu un an.

Nasdaq creste incet si sigur

Operatorul bursier american Nasdaq Stock Market Inc. a anuntat ca si-a majorat participatia pe care o detine in operatorul bursei londoneze, London Stock Exchange (LSE), de la 15 pana la 18,9 procente, consolidandu-si astfel pozitia de cel mai mare actionar al bursei londoneze.

Potrivit legislatiei britanice, Nasdaq trebuie sa astepte acum cel putin sapte zile inainte de a achizitiona un nou pachet de actiuni in LSE, iar un eventual nou pachet de actiuni nu poate fi mai mare de 10 procente. Avand in vedere ca Nasdaq a renuntat oficial la data de 30 martie 2006 la oferta de preluare a LSE, timp de sase luni operatorul bursier american nu are voie sa detine o participatie mai mare de 30 la suta din actiunile LSE, cu exceptia cazului in care ar aparea o oferta rivala sau conducerea LSE ar accepta o oferta revizuita.

Ultima tranzactie intervine pe fondul unor speculatii privind o posibila fuziune transatlantica intre bursele din New York si Londra. Recent, intr-un document remis autoritatilor de reglementare, New York Stock Exchange, principalul rival al Nasdaq, a anuntat ca poarta discutii in legatura cu o tranzactie strategica.

Euronext a declarat ca urmeaza a face fata unor puternice presiuni de la politicienii francezi, carora le e teama ca fara o fuziune a celor doua mari Burse europene, Euronext si Deutsche Brse, rivalii din SUA vor intra pe piata de capital europeana, urmand ca aceasta sa fie controlata de dincolo de Atlantic.

In luna martie 2005, Deutsche Boerse si-a retras oferta preliminara de 1,4 miliarde lire sterline (2,6 miliarde dolari) pentru preluarea London Stock Exchange, oferta considerata insuficienta de catre operatorul bursei britanice.

Aceasta a fost a doua oferta prezentata de Deutsche Boerse si refuzata de LSE, dupa ce in luna ianuarie 2005 a facut o oferta cash de 5,30 pence (10,20 dolari) per actiune LSE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri