Profitul grupului petrolier Mol, in scadere

Mol ar putea inregistra in primul trimestru al acestui an profituri mai reduse decat in urma cu un an, desi conditiile industriale din piata au fost favorabile, informeaza Rompres. Compania petroliera ungara Mol va raporta cifrele trimestriale de profit in 12 mai.

Profiturile ajustate inainte de taxe si dobanzi se estimeaza a scadea la 70 miliarde forinti, fiind cu 23,6 la suta mai reduse decat in urma cu un an (un euro se tranzactioneaza cu aproximativ 260 forinti). Vor fi inregistrate pierderi substantiale pe creditele in euro si dolari corelate pe care Mol le imparte cu Magnolia, fapt care nu va afecta fluxul de capital, dar va afecta profiturile nete.

De asemenea, potrivit estimarilor, profiturile vor fi mai mici din cauza unor slabe rezultate in partea de explorare si productie, dar si pe partea de rafinare, marketing si transport. A fost slab si segmentul petrochimic, dupa cum a fost inadecvata formula de pret a gazului, in trimestrul unu, indica Thomson Financial.

Drept urmare, excluzand efectul vanzarilor de gaze, profiturile nete se vor reduce la 39,6 miliarde de forinti, in trimestrul unu, pentru intregul an estimandu-se o reducere de 41%. Este clar ca fara achizitiile aditionale INA si Udmurtneft, portofoliul curent al companiei ungare nu este competitiv cu majoritatea gigantilor din domeniu, in termeni de crestere a profitului si potential de crestere, a mai adaugat Thomson Financial Datastream.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rottco lanseaza prima retea de statii cu benzinarii independenti
Setari Cookie-uri