Statele Unite risca sa intre in recesiune, afectand cresterea economica mondiala, daca politicienii de la Washington nu vor reusi sa ajunga la un acord pentru a evita cresterile de taxe si reducerile de cheltuieli care ar trebui sa intre automat in vigoare de la inceputul anului viitor.
"Credem ca in aceasta situatie SUA va reintra in recesiune. O recesiune care poate fi evitata, deloc necesara", a declarat directorul executiv al Fitch, Ed Parker, intr-un interviu acordat Bloomberg la Istanbul.

Fitch a avertizat miercuri ca ratingul Statelor Unite ar putea fi coborat anul viitor daca administratia si legislativul nu vor reusi sa evite masurile de austeritate care vor intra automat in vigoare de la 1 ianuarie 2013 si sa ridice plafonul datoriei de stat.

O alta improtanta agentie de rating, Moody's, a precizat ca va astepta sa analizeze efectele economice ale unui posibil "soc fiscal" in SUA inainte de a lua o decizie privind ratingul.

Standard & Poor's a coborat in luna august a anului trecut ratingul Statelor Unite cu o treapta, de la "AAA" la "AA+", dupa cateva luni de impas politic si negocieri dure pe tema cresterii plafonului datoriei de stat. Acordul incheiat atunci de politicieni a prevazut masurile fiscale automate care, in lipsa unui nou compromis in Congres, vor intra in vigoare de la inceputul anului viitor.

Asa-numita "prapastie fiscala" presupune cresteri de taxe si reduceri de cheltuieli cu un impact total de 600 miliarde de dolari asupra bugetului federal.

Directorul Fitch a adaugat ca intrarea in vigoare a masurilor in urma inactiunii politicienilor ar transmite un semnal foarte prost privind situatia politica de la Washington.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri