David Petraeus si-a dat demisia din functia de director al CIA - pozitie pe care o detinea din anul 2011 -, din cauza unei relatii extraconjugale, scrie Mediafax.

Intr-o scrisoare transmisa CIA, Petraeus, in varsta de 60 de ani, spune ca s-a intalnit cu presedintele SUA Barack Obama la Casa Alba si l-a rugat "sa ii permita, din motive personale, sa demisioneze din functia sa".

"Dupa ce am fost casatorit timp de 37 de ani, am dat dovada de o judecata extrem de precara si am intrat intr-o relatie extraconjugala. Un astfel de comportament este inacceptabil, atat pentru un sot, cat si pentru un lider al unei organizatii ca a noastra", a spus David Petraeus .

Barack Obama a transmis, intr-o declaratie oficiala, ca a acceptat demisia lui Petraeus, multumindu-i pentru activitatea sa la CIA si pentru ca a condus trupele americane in Irak si Afganistan.

Demisia lui Petraeus, brusca si neasteptata, pare sa puna capat carierei publice a unui om care a jucat un rol cheie in razboiul din Irak.

Decizia risca sa conduca la o perioada de instabilitate in cadrul Agentiei Centrale pentru Informatii, care se confrunta cu reduceri bugetare si cu critici dupa moartea ambasadorului SUA, Chris Stevens, ucis la consulatul din Benghazi (Libia).

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informatii, Michael Morell, directorul-adjunct al CIA, va prelua interimarul functiei de director-general. Morell a detinut interimarul si dupa plecarea fostului director CIA Leon Panetta.

Sursa foto: Site-ul CIA


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania