Guvernul cancelarului german Gerhard Schroeder ar putea revizui (in sens negativ) previziunile de crestere economica pentru anul 2005, pentru a patra oara in decurs de un an, in conditiile in care cererea interna ramane scazuta, a precizat un oficial guvernamental, citat de Bloomberg.

Cea mai mare economie a Europei ar putea creste, anul acesta, cu nu mai mult de un procent, avand in vedere ca somajul ajuns la un nivel record genereaza scaderea cheltuielilor consumatorilor, a mai spus oficialul, care a insistat sa ramana sub protectia anonimatului. Guvernul urmeaza sa efectueze o noua revizuire a previziunii de crestere economica (de 1,6 la suta, in prezent), in luna aprilie.

Economia de 2.000 de miliarde de dolari a Germaniei s-a contractat, in mod neasteptat, in semestrul octombrie-decembrie, iar cresterea ratei somajului pana la cel mai ridicat nivel de dupa cel de-al doilea razboi mondial afecteaza estimarile privind cheltuielile consumatorilor interni. Exporturile, ce raspund de o treime din locurile de munca, vor avansa cu nu mai mult de sase procente, anul acesta, dupa o crestere de 10,4 la suta, anul trecut, au afirmat surse din cadrul grupului de lobby pentru exportatori - BGA. Contractia economica de 0,2 procente din ultimul semestru a fost cauzata de volumul scazut de investitii in echipamente, realizate de companii, si de valoarea redusa a cheltuielilor consumatorilor interni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
TAROM e in picaj: pierde 4.600 de euro pe ora