Producatorul japonez de tigarete Japan Tobacco International (JTI) si ministrul sarb de Finante, Mladjan Dinkic, au semnat luni un acord in virtutea caruia JTI a a platit 27,5 milioane euro pentru a prelua 98,45 la suta din actiunile fabricii de tigarete Duvanska Industrija, din orasul Senta (Voivodina), informeaza Rompres.
Aceasta este prima investitie japoneza in Serbia, Mladjan Dinkic precizand ca partea care va reveni statului este de 14 milioane euro, alte 10 milioane euro urmand sa revina actionarilor minoritari. Oficialul sarb a informat ca JTI va plati 253 euro pentru fiecare actiune Duvanska Industrija, adica un pret de sase ori mai mare decat valoarea contabila a actiunilor societatii.

JTI s-a angajat ca in scurt timp sa investeasca 2,5 milioane euro in noua sa fabrica pentru a putea produce marcile de tigarete JTI. in acest scop personalul fabricii de la Senta ar urma sa creasca de la 74 la 100 de angajati. De asemenea, JTI trebuie sa garanteze ca in urmatorii cinci ani nu va opri productia la Duvanska Industrija.

In urma cu trei ani, gigantii Philip Morris si British American Tobacco (BAT) au platit o suma de 600 milioane euro pentru primele doua mari fabrici de tigarete din Serbia, amplasate in orasele Nis si Vranje.

Japan Tobacco International este cea de-a treia companie producatoare de tutun la nivel global. JTI Romania s-a infiintat in 1994, avand atunci 45 de angajati. in prezent, JTI Romania are 830 de angajati, peste jumatate dintre acestia reprezentand forta de vanzare. Compania detine o fabrica proprie in capitala, 34 de birouri de vanzare la nivel national si patru depozite regionale. JTI produce in Romania marcile de tigarete Camel, Winston, Monte Carlo, Winchester si More.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri