Aceasta este prima investitie japoneza in Serbia, Mladjan Dinkic precizand ca partea care va reveni statului este de 14 milioane euro, alte 10 milioane euro urmand sa revina actionarilor minoritari. Oficialul sarb a informat ca JTI va plati 253 euro pentru fiecare actiune Duvanska Industrija, adica un pret de sase ori mai mare decat valoarea contabila a actiunilor societatii.
       
JTI s-a angajat ca in scurt timp sa investeasca 2,5 milioane euro in noua sa fabrica pentru a putea produce marcile de tigarete JTI. in acest scop personalul fabricii de la Senta ar urma sa creasca de la 74 la 100 de angajati. De asemenea, JTI trebuie sa garanteze ca in urmatorii cinci ani nu va opri productia la Duvanska Industrija.
       
In urma cu trei ani, gigantii Philip Morris si British American Tobacco (BAT) au platit o suma de 600 milioane euro pentru primele doua mari fabrici de tigarete din Serbia, amplasate in orasele Nis si Vranje.
       
Japan Tobacco International este cea de-a treia companie producatoare de tutun la nivel global. JTI Romania s-a infiintat in 1994, avand atunci 45 de angajati. in prezent, JTI Romania are 830 de angajati, peste jumatate dintre acestia reprezentand forta de vanzare. Compania detine o fabrica proprie in capitala, 34 de birouri de vanzare la nivel national si patru depozite regionale. JTI produce in Romania marcile de tigarete Camel, Winston, Monte Carlo, Winchester si More.