Preturile alimentelor la nivel global au scazut in noiembrie la cel mai scazut nivel incepand din iunie, a anuntat, joi, FAO, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, avertizand, insa, ca exista perspective pentru majorarea preturilor la grau si porumb.
Indicele lunar al FAO pentru preturile unui cos de materii prime folosite in sectorul alimentar s-a situat la 211 puncte in noiembrie, in declin cu 3 puncte, sau 1,5%, fata de nivelul din octombrie, potrivit MarketWatch, relateaza Mediafax.

Raportat la noiembrie anul trecut, indicatorul a scazut cu 3%.

Potrivit unui prognoze privind piata de cereale, publicata de asemenea joi, stocurile la nivel mondial ar urma sa scada cu 5%, la 495 milioane de tone pana la sfarsitul anului agricol 2013.

"La actualul nivel de prognoza, raportul global dintre stocuri si cantitatea utilizata este estimat la 20,5%, cu 2 puncte procentuale mai putin fata de 2011-2012 si cu numai 1,7 puncte peste minimul de 18,8% inregistrat in 2007-2008", se arata intr-un raport al FAO.

Declinul inregistrat in precedentul an agricol reflecta reducerea stocurilor in tarile din Comunitatea Statelor Independente, consumul mai ridicat din China si declinul productiei in Europa.

Indicele pretului zaharului a inregistrat in noiembrie cea mai mare scadere, de 4,8% fata de octombrie, ca urmare a majorarii capacitatii de export a Braziliei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri