Banca Centrala Europeana (BCE) a redus estimarile de crestere economica a zonei euro pentru 2012 si 2013, in conditiile inrautatirii perspectivelor, a anuntat joi presedintele institutiei, Mario Draghi, transmite MarketWatch.
Pentru acest an, BCE anticipeaza o contractie economica de 0,6-0,4% in zona euro. In 2013, banca centrala anticipeaza ca PIB-ul va evolua intre o contractie de 0,9% si o crestere de 0,3%, iar in 2014 este asteptat un avans de 0,2%-2,2%, noteaza Mediafax.

In septembrie, BCE prognoza pentru anul viitor o evolutie a PIB intre o contractie de 0,4% si o crestere de 1,4%.

BCE a mentinut joi dobanda cheie la minimul record de 0,75%, iar Draghi a declarat la conferinta de presa organizata dupa sedinta de politica monetara ca economia zonei euro va continua sa fie fragila anul viitor, o redresare treptata fiind asteptata in a doua jumatate, sustinuta de imbunatatirea conditiilor la nivel global si de politica monetara relaxata a institutiei.

Draghi a aratat ca liderii BCE au discutat despre o reducere a dobanzii xheie, dar au optat in final pentru mentinerea ratei la nivelul actual.

Euro s-a depreciat la 1,3036 dolari pe unitate in urma declaratiei, de la 1,3078 dolari pe unitate la inchiderea de miercuri.

Citesti si BCE a mentinut dobanda cheie la nivelul minim istoric

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri