Deutsche Bank a fost condamnata in Germania la plata unor despagubiri si dobanzi care ar putea fi cuprinse intre 120 milioane euro si 1,5 miliarde euro mostenitorilor fostului magnat media Leo Kirch, mort in 2011, pentru ca ar fi provocat falimentul imperiului sau de afaceri in 2002, transmite Mediafax.
Valoarea despagubirilor si a dobanzilor urmeaza sa fie stabilita de experti, potrivit unui anunt al unui tribunal din Munchen, care in noiembrie a estimat suma intre 120 milioane euro si 1,5 miliarde euro.

Decizia nu poate fi contestata prin apel si marcheaza sfarsitul unui conflict vechi de 10 ani.

In februarie 2002, directorul general al Deutsche Bank de la acea data, Rolf Breuer, a afirmat intr-un interviu la televiziunea Bloomberg ca sectorul financiar nu este pregatit sa mai puna fonduri la dispozitia lui Leo Kirch.

Indiscretia lui Breuer a avut efectul unei bombe, iar panica s-a raspandit in randul investitorilor. Doua luni mai tarziu, grupul KirchMedia si-a declarat falimentul, iar activitatile sale au fost vandute mai multor ofertanti.

Astfel, drepturile sportive, in principal de difuzare a jocurilor de fotbal si a curselor de Formula 1, au revenit posturilor de televiziune ProSiebenSat.1 si Premiere, in prezent Sky, iar alte activitati grupului editorial german Springer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri