Adam Lanza din Newtown, Connecticut, a fost un copil crescut in suburbii si ai carui parinti erau divortati, dar care la varsta de 20 de ani locuia in continuare cu mama sa, relateaza ABC News, in pagina electronica, informeaza Mediafax.
El a inceput prin a-si impusca in fata mama, pe nume Nancy, dupa care s-a indreptat cu masina spre scoala primara Sandy Hook din apropiere, inarmat cu doua pistoale si o pusca semiautomata. Acolo, inainte de a se sinucide, el a impuscat mortal 20 de copii si sase adulti. Nancy Lanza a fost gasita moarta in propria casa.

Prietenii de familie din Newtown l-au descris pe Adam ca fiind un tanar cu probleme, iar pe Nancy ca fiind rigida. Adam "nu relationa cu ceilalti copii", a declarat Barbara Frey, adaugand ca acesta era "putin diferit ... genul reprimat".

O ruda a declarat pentru ABC News ca "in mod evident ceva era in neregula cu" Adam.

Autoritatile statele si federale cred ca mama acestuia ar fi lucrat la un moment dat la scoala unde Adam a comis atacul, dar nu ca profesoara, ci, potrivit rudelor, probabil ca voluntar.

Nancy si sotul ei, Peter, tatal lui Adam, au divortat in 2009. Cand au depus actele de divort, in 2008, un judecator a decis ca ei sa participe la "un program educational de parenting".

Peter Lanza, chemat la New Jersey pentru a discuta cu politia si FBI, este vicepresedinte la GE Capital si a fost partener la gigantul de audit Ernst & Young.

Fratele mai mare al lui Adam, Ryan Lanza, in varsta de 24 de ani, a lucrat la Ernst & Young timp de patru ani, aparent urmand cariera tatalui sau. Si el a fost intervievat de FBI. Nici tatal, nici fratele nu sunt suspectati in acest caz.

Initial, politia l-a identificat pe Ryan ca fiind criminalul. El a trimis insa o serie de mesaje pe Facebook in care afirma ca nu este el si ca in ziua respectiva era la serviciu. Inregistrarile video si cartela de acces de la Ernst & Young ii confirma declaratiile.

Doua surse federale au declarat pentru ABC News ca la locul crimei au fost gasite documente de identitate apartinandu-i lui Ryan Lanza. Ei sustin ca aceasta a determinat confuzia. Nici Adam, nici Ryan nu au antecedente penale.

FBI a interogat numeroase rude ale familiei Lanza in New Jersey, Connecticut, Massachusetts, precum si numerosi prieteni, in efortul de a realiza un portret cat mai adecvat al ucigasului si pentru a gasi o explicatie pentru aceasta tragedie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri