Operatorul bursier american Nasdaq Stock Market Inc. a anuntat, miercuri, ca si-a majorat, din nou, participatia pe care o detine in bursa de valori din Londra (London Stock Exchange-LSE), consolidandu-si astfel pozitia de cel mai mare actionar la bursa londoneza, informeaza Rompres.

Nasdaq a precizat ca a platit 128,4 milioane de lire sterline pentru a achizitiona alte 10,3 milioane actiuni LSE, la un pret unitar de 1.248 pence, majorandu-si astfel participatia pe care o detine in cea mai veche si mai mare bursa europeana de la 18,7 la 22,7% din actiuni.

"Suntem multumiti ca ne-am crescut participatia strategica in LSE prin aceasta tranzactie care ne-a dus peste pragul simbolic de 20% din actiuni", a declarat presedintele si directorul executiv de la Nasdaq, Bob Greifeld.

La finele lunii martie 2006, Nasdaq a anuntat ca renunta la preluarea LSE, dupa ce oferta sa de 2,4 miliarde lire sterline (4,5 miliarde dolari) a fost respinsa. Dupa doar doua saptamani, Nasdaq anunta preluarea a 14,99% din actiunile LSE, pentru ca la data de 3 mai participatia detinuta de operatorul bursier american sa creasca din nou pana la 18,7 procente.

Avand in vedere ca Nasdaq a renuntat oficial la data de 30 martie 2006 la oferta de preluare a LSE, timp de sase luni operatorul bursier american nu are voie sa detine o participatie mai mare de 30 la suta din actiunile LSE, cu exceptia cazului in care ar aparea o oferta rivala sau conducerea LSE ar accepta o oferta revizuita.