Persoanele care fac naveta pierd o zi intreaga intr-un an, stand la coada la bilete, arata un studiu MasterCard realizat odata cu lansarea cardulului contactless pentru calatoriile cu autobuzele din Londra.
Conform studiului, unul din zece pasageri a pierdut un autobuz pentru ca nu a avut banii potriviti sau pentru ca statea la coada la bilet.
Navetistii care folosesc PayPass vor plati aceeasi suma ca pentru biletele „pay-as-you-go”, nu ca pentru biletul mai scump, ce poate fi cumparat cu numerar.

Tehnologia contactless este introdusa in reteaua de autobuze a Londrei, ceea ce inseamna ca navetistii isi pot plati biletul direct cu cardul bancar, mai degraba decat sa-si cumpere in prealabil un bilet sau sa-si incarce cardul Oyster.

Acest nou mod de plata vine si in sprijinul pasagerilor care pierdeau banii incarcati pe un card Oyster care le era ulterior furat, se deteriora sau pe care il pierdeau. Chiar daca numerarul poate fi recuperat de pe cardurile inregistrate, cifrele publicate de Transport for London (TfL) arata ca aproape 30 de milioane de lire au ramas necheltuiti pe cardurile Oyster din aprilie 2009 pana in 2010.

Pana in prezent, au fost emise peste 55 de milioane de carduri Oyster de catre compania Transport for London, dar numai 8 milioane dintre acestea sunt folosite constant, in fiecare luna. Avand calatori care platesc cu cardurile bacare, TfL va face economii de costuri semnificative in procesul de ticketing, bani care vor putea fi reinvestiti in reteaua de transport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri