Distribuitorul american de echipamente electronice Best Buy Co. Inc. a anuntat vineri ca a preluat o participatie majoritara intr-un important lant de magazine electrocasnice din China pentru suma de 180 milioane dolari, informeaza Rompres.

Best Buy a precizat ca preluarea Jiangsu Five Star Appliance Co. Ltd., al patrulea retailer de electrocasnice din China, ii va aduce 136 de magazine in opt din cele 34 de provincii chineze, intrand puternic pe una dintre cele mai importante piete de echipamente electronice si electrocasnice din lume. Tranzactia a primit aprobarea autoritatilor chineze, urmand a se finaliza in cursul lunii iunie 2006.

Five Star a fost infiintata in anul 1998 si in prezent a ajuns la 12.000 de angajati si 136 de magazine. in 2005, Five Star a relizat o cifra de afaceri de aproximativ 700 milioane dolari, in crestere cu 50 de procente comparativ cu anul precedent.

In prezent, piata chineza a distributiei de echipamente electrocasnice, evaluata la 55 miliarde dolari anual, este dominata de lideri locali precum GOME Electrical Appliance Holding Ltd., Suning Appliance si China Paradise Electronics Retail Ltd. Pe langa preluarea Jiangsu Five Star, grupul Best Buy intentioneaza sa deschida anul acesta primul sau magazin pe piata chineza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri