Presedintele Statelor Unite Barack Obama a dat asigurari ca este "un tip mai degraba simpatic", raspunzand unei intrebari despre stilul sau, considerat uneori rece sau distant, care ar reprezenta un obstacol in obtinerea unui compromis cu republicanii, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Majoritatea oamenilor care ma cunosc stiu ca sunt un tip mai degraba simpatic", a declarat Obama intr-o conferinta de presa consacrata in principal negocierilor dificile privind reducerea deficitului bugetar american. Imi place sa sarbatoresc", a adaugat el.

"Cred ca lucrul care explica paralizia sau dificultatile negocierilor, aici, la Washington, este pur si simplu legat de diferente politice marcante", a adaugat Obama, cu mai putin de o saptamana inainte sa depuna juramantul pentru al doilea mandat.

"Stiti, cand particip la vreun picnic al Congresului si cand vin congresmeni sa ma vada si sa faca fotografii cu mine si familia lor, va asigur, Michelle si cu mine suntem foarte draguti cu ei", a povestit el, amuzat.

"Petrecem momente placute impreuna, dar acest lucru nu ii impiedica sa fie extrem de virulenti atunci cand sunt in Congres si sa ma acuze ca sunt un socialist care cheltuieste fara sa numere", a adaugat presedintele.

Obama, care a reafirmat luni cu fermitate ca problema cresterii plafonului datoriei tarii nu este negociabila, a denuntat atitudinea anumitor congresmeni republicani, mai atenti, in opinia sa, fata de realegerea lor, decat fata de viitorul tarii.

"Cred ca exista multi republicani care apreciaza ca, data fiind energia consacrata de anumite publicatii in a ma diaboliza, nu le ofera o imagine prea buna in a se afisa alaturi de mine", a spus presedintele.

"Desigur, relatiile personale sunt importante si exista un loc de ameliorare intotdeauna", a admis el.

"Partea pozitiva este ca, acum, ca fiicele mele cresc, ele nu mai vor sa petreaca atat de mult timp cu mine, ca inainte", a subliniat Obama, care are doua fiice, Sasha, in varsta de 11 ani, si Malia, in varsta de 14 ani.

"Deci voi da telefoane, voi cauta pe cineva cu care sa joc carti, pentru ca ma voi simti un pic singur in aceasta casa mare", a mai spus presedintele Statelor Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri