Fostul ciclist american Lance Armstrong a admis ca s-a dopat intr-un lung interviu acordat, luni, realizatoarei TV Oprah Winfrey si care va fi difuzat joi, a anuntat site-ul publicatiei USA Today, citat de Mediafax.

Cotidianul american, citand surse anonime, a afirmat ca sportivul a recunoscut in premiera ca s-a dopat, dar nu a detaliat metodele si nici nu a numit eventuali complici in interviul acordat la vila sa din Austin vedetei Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey a postat pe Twitter ca interviul a durat mai mult de doua ore si jumatate, dar nu a dat mai multe detalii.

Cu cateva ore inaintea interviului, Lance Armstrong, in varsta de 41 de ani, si-a cerut scuze fata de membrii fundatiei Livestrong, organizatiei infiintata de el si care se ocupa de lupta impotriva cancerului.

Anul trecut, dupa o ancheta a USADA, care a descoperit ca fostul castigator al Turului Frantei s-a dopat sistematic, Federatia Internationala de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong intregul palmares incepand cu 1 august 1998 si l-a suspendat pe viata din activitatea sportiva. Armstrong nu a contestat aceasta decizie.

Uniunea Ciclista Internationala a anuntat, in luna octombrie, ca i-a retras lui Lance Armstrong cele sapte titluri din Turul Frantei, dupa raportul (USADA) in care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a castigat Marea Bucla intre anii 1999 si 2005. Lance Armstrong s-a retras definitiv din ciclism la inceputul anului 2011.

USADA a publicat, pe site-ul sau, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat in cazul Lance Armstrong, care contine probe evidente si marturiile depuse de fosti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc ca americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care evoluat, US Postal.

USADA il acuza pe fostul sportiv ca a utilizat substante interzise, printre care EPO si steroizi, precum si transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit marturiilor culese de USADA, mai multi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat in acelasi timp cu liderul echipei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
7 miliardari care s-au nascut in familii sarace