Guvernul Germaniei este nemultumit de ritmul prea lent al privatizarilor din Grecia in cadrul programului de imprumuturi de la statele zonei euro, potrivit unui raport prezentat in parlamentul german.

Potrivit raportului, Comisia Europeana asteapta in prezent venituri din privatizari de numai 8,5 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2016, fata de 50 de miliarde de euro, cat se estima anterior pana la finele anului 2015, potrivit portalului local WAZ, citat de Capital.gr, scrie Mediafax.

Guvernul german a dat vina in raport pe incertitudinile politice de anul trecut din Grecia, precum si pe conditiile economice dificile pentru privatizarile lente.

Grecia se afla in al saselea an de recesiune, dupa ce incepand din 2010 a primit pachete de ajutor extern de la statele zonei euro si FMI in valoare de peste 200 de miliarde de euro.

Imprumuturile externe au fost conditionate de masuri dure de austeritate, inclusiv concedieri si reduceri de pensii si salarii, care au agravat situatia economica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si