ThyssenKrupp, cel mai mare producator de otel din Germania, a inregistrat in primul trimestru un profit trimestrial de 441 milioane euro (568 milioane dolari), in crestere cu 72 procente fata de perioada similara a anului trecut, informeaza Rompres.
       
In urma anuntarii profitului, actiunile grupului german au crescut cu 1,9 procente sau 0,54 euro/actiune, ajungand la 29,13 euro, la Bursa de la Frankfurt, cea mai mare valoare din luna ianuarie a anului 2000.
       
Actiunile grupului german au crescut cu 65 procente, in anul in curs, aducand valoarea de piata a companiei la 15 miliarde euro. Indicele Bloomberg Europe fier/otel a crescut cu 60 procente, in aceasta perioada.
       
Primele doua companii producatoare de otel au raportat reduceri ale profiturilor in primul trimestru.

Grupul Mittal Steel, cel mai mare producator de otel din lume, a raportat o scadere a profiturilor nete cu 35 la suta in trimestrul I al acestui an, ajungand la 743 milioane dolari, de la 1,14 miliarde dolari in trimestrul I al anului 2005.

Arcelor a inregistrat reduceri de profit cu 20 la suta, profitul net pentru trimestrul I cifrandu-se la 761 milioane euro (968 milioane dolari) din cauza scaderii pretului otelului si a scumpirii petrolului.

Mai multe articole din sectiunea International »