Presedintele Barack Obama il va nominaliza pe Denis McDonough, un mai vechi colaborator, pentru postul strategic de secretar general al Casei Albe, anunta un oficial de rang inalt din cadrul Executivului american, relateaza AFP, scrie Mediafax.
Vineri "dupa-amiaza, presedintele va anunta nominalizarea lui Denis McDonough (foto dreapta) pentru functia de secretar general al Casei Albe", a anuntat acest oficial, sub protectia anonimatului.

McDonough, pana in prezent adjunct al consilierului pentru securitate natioanla, il va inlocui pe Jack Lew, pe care Obama l-a nominalizat la Trezorerie.

Denis McDonough, in varsta de 43 de ani, "este unul dintre consilierii cei mai apropiati presedintelui (...), de aproximativ un deceniu, din perioada in care l-a ajutat sa creeze echipa Biroului senatorului Obama", la sfarsitul lui 2004 si inceputul lui 2005, a precizat acest oficial.

Numarul doi dupa Tom Donilon in cadrul Consiliului pentru Securitate Nationala, Cabinetul de politica externa al Casei Albe, McDonough "a jucat un rol crucial in toate deciziile importante referitoare la securitate, de la sfarsitul Razboiului in Irak si replierea in Afganistan si pana la catastrofele naturale din Haiti si Japonia", inclusiv abrogarea legii care ii obliga pe homosexuali sa pastreze tacerea asupra orientarii lor sexuale in cadrul armatei, a notat acest oficial.

Secretarul general este, in mod traditional, colaboratorul cel mai apropiat al presedintelui, si conduce aripa de vest a Casei Albe, un adevarat centru al Executivului american.

Spre deosebire de posturile din cadrul administratiei, cel de secretar general nu este supus votului de confirmare al Senatului. McDonough, care era prezentat ca favorit pentru acest post de mai multe saptamani, va putea, astfel, sa preia rapid functia.

McDonough va fi al patrulea titular al acestui post prestigios in cadrul presedintiei lui Obama, dupa Rahm Emanuel, William Daley si Jack Lew. Un alt colaborator apropiat al lui Obama, Pete Rouse, a asigurat un scurt interimat intre mandatele lui Rahm Emanuel si William Daley.

Sursa foto: www.whitehouse.gov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri